Hyppyhaalari päälle ja uudelleen torniin

No Comments

Silloin harvoin kun hyppy kantaa yli K-pisteen, tasajalka-alastulokaan ei aina pelasta kaatumiselta. Nivelsiteet venyvät ja vaikka tekee kipeää, ei haittaa. Kaatumista ei saa alkaa pelätä. Torniin pitää kiivetä heti uudelleen.

En ole koskaan erityisemmin innostunut tapetin värisistä ihmisistä. Kaltaiseni one-man-band kulkee helposti sellaisten ohi torvet soiden, omaa ääntään ihaillen. Mutta totta puhuen kuuntelen kaiun sijasta mieluummin keskustelukumppanini mielipiteitä.

Se tietysti edellyttää, että sellaisia on.

Aloitin vuoden vaihteessa taas mainostoimistossa. Ensimmäisenä työviikkonani sovin 25 palaveria uusien, potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Ja kuin Del Monte -mies konsanaan, valitsin kumppanini huolella: Joko he tyyppeinä tai heidän edustamnsaa yritys erottuvat massasta.

Luvassa on tammi-helmikuussa 25 tapaamista, jotka toivottavasti johtavat pariinkymmeneen presentaation. Niiden kuulijoista keskimäärin puolet sanoo: EI.  Se masentaa. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun ja takaisin torniin. Ylös kivutessa lohduttaa, että keskimäärin joka toinen sanoo: KYLLÄ. Se on suuri sana tässä bisneksessä.

Suurten sanojen jälkeen pitää olla enää uuden asiakkaan luottamuksen arvoinen.

Siitä työ vasta alkaa.

 

Leave a Reply