Pirkka-basilika

No Comments

En ole käynyt kovinkaan monessa suomalaisessa hypermarketissa, mutta minun on vaikea kuvitella parempaa ruokakauppaa kuin Kupittaa Citymarket. Tuoretta tavaraa, valtava valikoima (vaikka Pappagallon mango-sorbetti olikin tänään katastrofaalisesti loppu!) ja innovatiivinen palvelutiski.

Yhtä asiaa en kuitenkaan ymmärrä: kauppojen vimmaa panostaa omiin merkkeihin. Ostin tänään vahingossa Pirkka-ruukkubasilikan. Sen on voinut kasvattaa kuka tahansa anonyymi alihankkija, joka laadun sijaan joutuu panostamaan vain tuotantokustannusten minimointiin. Basilikan kasvattajia on helppo kilpailuttaa kate-eurot silmissä kiiluen.

Jos ruukun suojapussissa olisi lukenut Deliverde/Lindroth kuten yleensä, tietäisin, että yrittäjä on laittanut oman nimensä/brändinsä tuotteen laadun takeeksi. Tämän vuoksi suosin aina muita kuin kaupan omia merkkejä. Ja jos mahdollista, suosin aina lähituottajia.

Olen käyttänyt äänioikeuttani kaikissa vaaleissa, joissa minulla on ollut mahdollisuus. En ole koskaan äänestänyt puoluetta. Olen aina äänestänyt ihmistä. Pirkka, Rainbow, Eldorado ja mitä teitä nyt on: miettikää sitä.

 

Leave a Reply