Kasvokkain elämän kanssa

No Comments

Rohkea Mikael Jungner kertoo tämän päivän Hesarissa, että oltuaan kasvotusten kuoleman kanssa, hän kokee nyt tehtäväkseen auttaa ihmisiä rakastumaan omaan elämäänsä.

Kaunis tavoite, jonka pystyy täyttämään edes harva kuolemaa silmiin katsonut.

En ole muita parempi ihminen, vaikka nyt väitän, että minulla on sama agenda kuin Mikaelilla. Siitä huolimatta, että olen ollut terve.

Ei elämään rakastuminen vaadi pelkoa sen menettämisestä. Rakastettava elämä ei vaadi rahaa, valtaa eikä trendikkäästi koristeltua joulukuusta. Jari Tervon lentävä lause – “Elämä on toisaalla, sinne pääsee taksilla” – on aikamme kuva. Se kertoo kaiken.

Peilikuvani saattaisi olla kauniimpi Thaimaan auringon ruskettamana, mutta peilin kuvajainen ei sielläkään yllä kuoren alle.

Olen itsekin laskenut liian jyrkkiä mäkiä kyvyilleni liian kovalla vauhdilla. Olen purjehtinut liian isoilla purjeilla tuulessa, jota en ole hallinnut. Vain, jotta olen kokenut eläväni. Varmasti teen vielä niin tulevaisuudessakin.

Elämän suurinta extremeä on elää nyt ja tässä. Katsoa elämää silmiin ja rakastaa sitä, mitä nyt ympärilläsi näet. Koettakaa vaikka. Koettakaa nyt!

Leave a Reply