Oikeassa

2 Comments

Kuuntelin nyt aamulla YLE Areenasta Jari Sarasvuon tiistaista yksinpuhelua. Hieno teos. Rohkea sovitus.

Hän sanoi ohjelmansa alussa olevansa toipuva idealisti; mielenvikainen, joka on mieluummin oikeassa kuin onnellinen. Liikeneuvottelussa hän sanoi tekevänsä kauppaa oikeassa olemisen kustannuksella.

Sarasvuon äly ja pöyhkeä vilpittömyys ovat aina riisuneet minut aseista. Ihailen häntä etäältä, mutta missään oloissa en haluaisi alkaa toisintaa hänen elämäänsä. En koe mitään ristiriitaa oikeassa olemisen ja onnellisuuden välillä. Myyn silmät kirkkaina vääriäkin ajatuksia jos joku sellaisia haluaa ostaa. Haluan luikerrella kohteeni suosioon ja kun voitan luottamuksen, alan eheyttää häntä ja/tai hänen organisaatiotaan omien oppieni mukaan.

En voi välittää omaa maailmankuvaani ennen kuin saan houkuteltua kohteeni ihailemaan sitä. Liike-elämässä molemminpuolinen ihailu on täysin olennaista. Liian usein kumppanuus menee asiakkaan perseen nuolemiseksi ja asiakassuhde muodostuu yksipuoliseksi. Jos en saa osakseni vastahuomiota, en ole onnellinen. Jos en ole onnellinen, en jaksa edes yrittää olla oikeassa. Jos en ole oikeassa, en voi tehdä asiakkaalleni kauppaa.

Olen mieluiten sekä oikeassa että onnellinen. Ne eivät poissulje toisiaan. Ne ruokkivat toisiaan. Olen idealisti, joka ei halua toipua.

2 Comments (+add yours?)

 1. Janne Saarikko
  tammi 12, 2013 @ 08:13:35

  Jari oli mun ihailun kohteena konsulttiuransa alkuaikoina. Sitten hän muuttui, ja uudesta en pitänyt laisinkaan. Eilisessä Korkojen kera-ohjelmassa näkyi taas vilahdus siitä vanhasta, ehkä.

  Oikeassa oleminen ja onnellisuus ovat tärkeitä myös minulle. Yksipuolinen tekeminen on syvältä ja poikittain, aina.

  Vastaa

 2. 1D + pelsu fani ♥
  tammi 14, 2013 @ 20:11:22

  (:

  Vastaa

Leave a Reply