Riippuu siitä, ostatko vai myytkö

1 Comment

Olen opiskeluaikoinani työskennellyt Keskossa puhelinmyyjänä. Olin hyvä työssäni. Sen jälkeen jotakin on tapahtunut. Nykyään puhelinkäyttäytymiseni kelpaa korkeintaan varoittavaksi esimerkiksi.

Kun soitan, ohitan aikaa vievän small talk –vaiheen. Menen suoraan asiaan. Se on kuin avantoon meno. Kerralla vaan, sattuu vähemmän.

Vastaajana olen katastrofi. Katastrofimpi. En yleensä vastaa. Vastaan tuskin koskaan tuntemattomiin numeroihin. Jos vahingossa vastaan ja soittaja kysyy, onko paha paikka (Miksi joku kysyy sellaista? Jos paikka on paha, en vastaa), vastaan, että riippuu siitä, ostatko vai myytkö. Myyn mielelläni. Ostan kitsaasti. Puhelinmyyjät ärsyttävät.

Tänään vastasin puhelinmyyjälle. Hän tarjosi tilitoimistopalveluja. En tarvinnut. Hyvin sujuvasti hän kertoi yrityksen tarjoavan myös ulkoistettuja talouspäällikkö- ja controllerpalveluita. En tarvinnut. Soittaja sanoi monen kuitenkin olleen kiinnostunut heidän rahoituspalveluistaan. En tarvinnut. Mutta jostain syystä pyysin häntä soittamaan ensi viikolla uudemman kerran.

Miksi?

Soittaja ei vain puhunut. Hän kuunteli. Yritys oli Greenstep. Toivottavasti hän soittaa ensi viikolla uudelleen. Haluan nähdä, mihin tämä johtaa.

One Comment (+add yours?)

 1. Anne
  tammi 14, 2013 @ 08:35:36

  Hei Juuso!

  Et ollut vastaajana katastrofi ollenkaan! Vaikka olit selvästi kiireinen, kuuntelit asiani loppuun, ymmärsit sen tärkeyden ja ystävällisesti ohjasit minua soittamaan parempaan aikaan! Kiitos siitä.

  Puhelinmyynnin vasta-alkajana toivoisin vinkkiä siihen, miten saan meidän tämän viikon puhelun onnistumaan ja pääsen tapaamaan teitä ja esittelemään palveluitamme konkreettisemmin?! -Anne

  Vastaa

Leave a Reply