Mika Kojonkosken syke

No Comments

Viime viikolla YLE tuhlasi veronluonteisia lupamaksurahojamme Ajankohtaisen kakkosen pölyttyneeseen huippu-urheiluiltaan. Jos ohjelmaa olisi katsonut silmät kiinni, olisi helposti kuvitellut palanneensa 80-luvulle.

Eilen netistä sai seurata Felix Baumgartnerin nousua avaruuden rajoille. Pelkkä 2,5 tuntinen heliumpallon nousu oli moninkertaisesti innostavampaa katsottavaa kuin Yleisradion keskustelu.

Katsoin eilen netistä lumoutuneena huimapään ylös kohoavan kapselin nousunopeutta, happimäärää sekä ilman lämpötilaa ulkona ja sisällä. Kameroita oli riittäväksi tarjoamaan huikeita kuvakulmia. Myös äänimaailma oli täydellinen: huomasin hengittäväni hyppääjän hengityksen tahtiin. Toteutuksessa oli todellista draaman tajua.

Tohlopin verorahoilla operoivat virkamiehet voisivat ottaa opiksi lentävästä itävaltalaisesta. Jos huippu-urheiluillan keskustelijoihin olisi liitetty edes sykemittarit, keskustelu olisi ollut kiinnostavampaa katsottavaa. Olisi ollut hauska nähdä, miten Mika Kojonkosken syke olisi reagoinut kysymykseen norjalaisten dopingista.

 

 

 

Leave a Reply