Surullinen Harri Ollin tapaus

No Comments

Mäkihyppääjä Harri Olli on sanonut viikonloppuna jossakin piirikunnallisissa muovimäkikisoissa jotakin tahditonta. Kisoissa ei olisi ollut mitään uutisoitavaa, mutta onneksi Olli pelasti toimittajien päivän.

En tunne Ollia. Hän on minulle tuttu vain televisiosta, mutten kadehdi häntä.

Kiistatta älykkään oloinen nuori mies on sosiaalisesti lahjaton, mutta urheilijana lahjakas. Kiintiöhörhö, jonka kohdalla on helppo unohtaa, että hän on moninkertainen arvokisamitalisti. Montun pohjalla parhaat päivänsä nähneet ja enää mäkihypyn kesäkiertueelle auktorisoinnin saavat toimittajat työntävät mikrofonin hypyssään epäonnistuneen Ollin suuhun skuupin toivossa.

Haastattelijat eivät ole journalisteja vaan hyeenoja. Ne tietävät, koska heidän vaanimansa saalis on heikoimmillaan. Urheilujournalismissa heikolle ei tarjota tukea, hänet syödään elävältä.

Jättäkää Olli rauhaan. Antakaa hänen hypätä. Urheiluhistoriassamme on liian monta menetettyä lupausta, jotka ovat taipuneet median lööppikiihkon alla. Urheilu on parhaimmillaan hyvää viihdettä, urheilijoiden piinaaminen on kaikkea muuta.

Hyppää, Harri, hyppää.

 

Leave a Reply