10/20/30

No Comments

Viime viikolla hs.fi uutisoi, että yhdysvaltalainen kirjailija ja pääomasijoittaja Guy Kawasaki kertoo PowerPoint-esitysten vaarantaneen hänen terveytensä.

”Pääomasijoittajana minun täytyy kuunnella satojen yrittäjien myyntipuheita. Useimmat näistä puheista ovat roskaa. Puheet ovat niin surkeita, että olen menettämässä kuuloni, korvani soivat jatkuvasti, ja vähän väliä maailma alkaa kieppua.”

Kawasaki on alkanut evankelioida PowerPointin 10/20/30-sääntöä: esityksessä pitäisi olla 10 kalvoa, se ei saisi kestää yli 20:tä minuuttia eikä sisältää alle 30 pisteen kirjasintyyppejä

PowerPointien intohimoisena vastustaja innostuin uutisesta silmittömästi. Tänään minulla on ensimmäinen uuden ajan PPT-esitys. Sille on seminaarin ohjelmassa varattu juuri Kawasakin ehdottamat 20 minuuttia. Pistekokokin on hallussa. Parhaimmissa kelmuissa yllän jopa 250 pisteeseen, pieninkään präntti ei taida laskea alle 44:n.

Mutta se kympin sääntö. Siinä epäonnistuin pahasti. Kymmenen kalvon sijasta minulla on 86 kalvoa (kuvituksena esimerkki yhdestä kalvosta). Tasaisen vauhdin taulukolla se tietää 14 sekuntia / dia. Lohtuttaudun sillä, että esityksessäni ei ole kyse PowerPointista vaan pikemminkin lyhytelokuvasta. Kaiken lisäksi itsellenikin on epäselvää, osallistunko fakta- vai fiktio-sarjaan.

 

Leave a Reply