Leppoisuuden resepti

No Comments

Perjantaina aloitan kesäloman ja suuntaan mökille Kristiinankaupunkiin. Siellä tönötämme perheen kesken vaihtelevilla kokoonpanoilla kaksi seuraavaa viikkoa. Odotan leppoista lomaa. Resepti on koeteltu ja hyväksi havaittu:

1)   jätän puhelimen ja läppärin kotiin

2)   nukun kun nukuttaa

3)   keitän hiljalleen aamupuuroa

4)   aamulehden haen puolen päivän aikaan mökkitien päästä

5)   ajanvietteeksi olen pakannut mukaan kymmenen kirjaa

6)   kuntoilen ja uin

7)   en kutsu vieraita

8)   en käy lomalla isolla kirkolla (poikkeuksena ehkä pari kertaa Café Vinkelissä😉

9)   syön lähiruokaa

10)  tapetoin yhden seinän

11)  savustan kalan

12)  lämmitän saunan (ja joskus paljun)

Kristiinankaupungissa leppoisuutta on hyvä harjoitella, sillä se on Suomen ainoa Cittaslow-kaupunki. Viikonloppuna alkaa myös  Cittaslow-viikko.

Mutta mikä ihme on Cittaslow?

Cittaslow-verkostoon kuuluu alle 50 000 asukkaan kaupunkeja, jotka panostavat tietoisesti hyvän elämän edistämiseen ja kestävään kehitykseen. Cittaslow-liikkeen filosofia perustuu koko yhteisön jatkuvaan kehittämiseen ja hyvään elämään ekologisuutta ja perinteitä vaalien. Cittaslow on perustettu Italiassa vuonna 1999, ja ennen tätä päivää jäsenyys on myönnetty 141 kaupungille 23 maassa.

Kristiinankaupunki on kuudes pohjoismainen ja siis ensimmäinen suomalainen Cittaslow-kaupunki. Cittaslow korostaa kiireetöntä elämää, ainutlaatuisuutta ja paikallisuuden kunnioittamista sekä inhimillisiä, ympäristöystävällisiä ja kestäviä ratkaisuja.

Voiko lomakunnalta enemmän toivoa?

 

 

Leave a Reply