Vielä yksi toisto

No Comments

Muutama vuosi sitten olin toimitsijana Veritas Stadionilla TPS – FC Lahti –pelissä. En muista miten pelissä kävi, mutta muistan mitä tapahtui pelin jälkeen.

Järjestelin paikkoja ottelun jälkeen tyhjenneellä areenalla. Stadionin valonheittimet sammutettiin. Kentällä näkyi vielä yksi hahmo. Menin sanomaan yksinäiselle kaverille, että nyt olisi aika poistua.

” Joo, lähden ihan kohta”, vastasi Jari Litmanen.

Litmanen veteli siinä odottaessani muutaman vapaapotkuntapaisen. Näytti lopulta tyytyväiseltä, venytteli huolellisesti ja sanoi pois lähtiessään: ”Kiitos kun sain jäädä.”

Muistelin lyhyttä tapaamista eilen. Olen tehnyt koko kevään töitä kovalla vimmalla. Tuloksetkin ovat olleet hyviä. Mutta jotakin on jäänyt vielä hampaankoloon. Jos nyt lähtisin lomalle, en olisi tyytyväinen itseeni. Siksi treenaan vielä kaksi ylimääräistä viikkoa. Pidän lomat sitten syksymmällä.

Tiedän, että kuulostan luterilaisen työmoraalin omaavalta parhaan myyntipäivänsä ohittaneelta 70-luvun työntekijältä. Voi olla. Mutta itse koen toisin. Loma on minulle täysipainoinen vasta, kun olen sen itse asettamillani kriteereillä ansainnut.

 

Leave a Reply