Mitä voin antaa kotikunnalleni?

No Comments

Kestävyysvajeen vuoksi kuntien on väistämättä leikattava palveluitaan. Koulujen ryhmäkoot kasvavat, uimahalleja suljetaan ja puistoja hoidetaan harvemmin.

Kuntien palvelut ovat muuttuneet saavutetuksi eduksi. Ikkunasta näkyvän puiston tulisi näyttää golfkentän viheriöltä. Täydellisen palvelutason ylläpitoon ei riitä resursseja, vaan niitä tulee kohdentaa elintärkeään terveydenhuoltoon.

Muuttuvatko puistomme jatkossa niityiksi? Ei sekään välttämättä ole huono skenaario. Mutta se on myös itsestämme kiinni. Itse kysyin kaupungilta lupaa hoitaa tonttiimme rajautuvaa pientä puistoaluetta. Kaupunki vastasi, että mieluusti. Olen nyt viisi vuotta leikannut oman pihan ohella nurmen kymmenen aarin puistosta.

Meidän ei pidä aina olla pyytämässä. Voimme myös antaa takaisin. Edes vähän.

 

 

Leave a Reply