Laiskuudesta palkitaan

No Comments

Olen ahdistunut ja huolissani. Suomalaiset tekevät liian vähän töitä. Hyvinvointiyhteiskuntaa ei pidetä yllä lomailemalla.  Ahkeruus pitää nostaa suomalaiseksi hyveeksi.

Se ei ollut kuitenkaan asiani. Nimittäin joskus laiskuuskin palkitaan. Olin maanantaina tuplalaiska. Menin lenkin jälkeen saunaan. Kylpemisen sivussa päätin pestä vessan maton. Olin kuitenkin laiska, enkä jaksanut hakea kodinhoitohuoneesta mäntysuopaa. Pesuaine kuin pesuaine ajattelin. Pesin maton Palmoliven suihkusaippualla. Komeasti vaahtosi.

Huuhtelin ja matto vaahtosi. Ja vaahtosi. Jätin huuhtelun puolitiehen. Laiskuuteni ansiosta iskin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Suihkusaippualla tuli puhdasta, mutta heikon huuhtelun vuoksi mattoon jäi pesuainetta. Nyt vessassa tuoksuu perinteisen mäntysuovan  sijasta huumaavasti tangeriinilta ja sitruunaruoholta. Kuin aasialaisessa keittiössä pissaisi.

 

 

Leave a Reply