Kun huolto on valmis, saat ilmoituksen tekstiviestillä.

No Comments

Rakastan tämän ajan muka-asiakaslähtöistä digitaalisuutta. Vitsivitsi.

Parittajan liila Pikku-Mersumme on vuosi sitten huollossa maahantuojan ylihintaisessa merkkiliikkeessä. Jo silloin saatiin sisäisen myyntiohjelman määrittämä, proaktiivinen tarjous seuraavaan B1-huoltoon. Nyt oli sen aika. Huollon varaaminen ei onnistunut puhelimitse, koska soittoon ei vastattu. Netissä se toki onnistui OmaVeho-palvelussa. Se tosin antoi korkeamman hinnan, kuin tarjouksessa saatu. Viestikenttään lisäsimme oikean hinnan.

Aamulla auto huoltoon. Tiskillä kysyttiin rekisterinumero ja sen kirjaamisen jälkeen kysyttiin, mihin huoltoon auto on tulossa. Vastasin, että tilauksessa kerrottuun B1-huoltoon. Tämän jälkeen minulta tiedusteltiin, että kertooko auton ajotietokone huollon tarpeesta. Kerroin semiystävällisesti, että juuri tietokoneen viesti oli alkukimmoke palvelunne varaamiseen, koska ilman sitä yleissivistykseni ei olisi riittäni B1-huollon tilaamiseen. Jätin avaimen ja minulle kerrottiin, että kun huolto on valmis, siitä tulee tieto tekstiviestillä. Arviolta valmista olisi 3-4 tunnissa, koska automaattivaihteiston öljyt tulee vaihtaa.

Kahdeksan tunnin jälkeen viestiä ei kuulu. Soitan huoltoon. Ei vastausta. Saan toki automatisoidun tekstiviestin, että soittoni on rekisteröity. Sama toistuu kolmen seuraavan soiton kohdalla. Soitan keskukseen ja kysyn, miten huoltoon saa yhteyden. Minut yhdistetään – takaisin keskukseen. Kahdeksan turhaa soittoa. Ajan paikalle laina-autollani. Auto on valmiina.

Kysyn tiskillä, miten huoltoon saa yhteyden. ”Esimerkiksi soittamalla”, minulle vastataan. Sanoin yrittäneeni kahdeksan kertaa. ”No puhelin soi koko ajan”, minulle vastataan. ”Ei soisi, jos siihen vastattaisiin”, näsäviisastelen. Laskun hinta osoittautuu vääräksi. ”Emme tienneet annetusta tarjouksesta”. Miten olisittekaan voineet tietää, sehän oli kerrottu sähköisessä tilauksessa. Hinta justeerataan asiakaspalvelutiskillä kivuttomasti luvatuksi. Huollossa on ilmennyt, että ”jarrupaloissa on kulumista ja moniurahihna on orastavasti lasittunut.” Tyytymättömyyden keskellä pyritään kuitenkin sinnikkäästi lisämyyntiin. Propsit siitä, mutta siitä huolimatta laaduton ja asiakasta aliarvioiva jälkimarkkinointi on uuden tuotteen oston este. Just sayin´.

Matkailualan ikiliikkuja

1 Comment

Mara- ja tapahtuma-ala on maalattu nurkkaan. Sinne pakotettuna elinkeinonsa puolesta taistelevat yritykset tekevät kaikkensa ollakseen innovatiivisia ja rohkeita. Kotimaan matkailulla olisi nyt keväthangilla momentum, mutta ei. Maamme istuva hallitus kusee yrittäjien kipinän sammuksiin hämmennysministeri Krista Kiurun kapellimestaroimana.

Kiuru suoltaa kapulakieltään ilmoille ja jokaisen lausunnon jälkeen Suomen kansalaisten ja yritysten epävarmuus kasvaa. Ministeri ja hallitus manaavat ilmoille mahdollisia uusia rajoituksia ja poikkeuslakeja. Viime vuonna hiihtoloma jäi tyystin pitämättä. Tänä vuonna ajoitin sen viikolle 10, jolloin koululaisperheet ovat jo ehtineet omansa pitää. Menisimme Lappiin, jossa majoitus on katsottuna. Lennot tai juna pitäisi vielä varata. Mutta varaa niitä nyt, kun maksettu lippu vaihtuu todennäköiseen voucheriin. Vanhatkin voucherit ovat käyttämättä. Ostanko uuden lipun voucherilla ja kun matka taas hallituksen toimesta peruutetaan, saan uuden voucherin. Voucherin päällä voucher. Matkailun ikiliikkuja.

Ymmärrän, että kansanterveys on elintärkeää. Suomi on ollut koronatorjunnan mallioppilas. Mutta ohjeita olisi motivoivampaa noudattaa, mikäli mahdollisia rajoituksia ei heiteltäisi ilmoille puolihuolimattomasti ja ennenaikaisesti. Aina, kun kristakiurut avaavat suunsa, sadat mara- ja tapahtuma-alan työntekijät menettävät työnsä. Moni yrittäjän omaisuutensa.

Hallituksen tulisi oppia sanomaan kyllä tai ei. Se, että kansalaiset ja yritykset ovat kuukaudesta toiseen löysässä hirressä, johtaa kohtuuttomiin vaikeuksiin.