Älä ympäröi itseäsi samanmielisillä

No Comments

Sosiaalisessa mediassa (ja elämässä yleensäkin) on palellessaan houkuttelevaa kusta housuihinsa. Saahan sillä lämmittävän 15 sekuntia. Sen pidempään ei pitkäjänteisyys kaikilla riitäkään.

Korona-aika on vahvistanut siiloutumista. Kun maailma on epävarma, on helppo pitäytyä omassa kuplassa, missä löytyy varmasti selänrapsuttaja. Vaarana kuitenkin on, että vapaassa maailmassa laput silmillä kulkiessaan ei osaa katsoa ympärilleen ja näin lukittautuu väärään käyttöliittymään, kunnes on liian myöhäistä.

Kun organisaatiossa intomielisten eriävät mielipiteet vaimenevat, se ei ole välttämättä merkki kaikille yhteisen yrityskulttuurin vahvistumisesta. Se voi olla merkki siitä, että soraäänten päälle puhutaan.

Olen levoton ja utelias sielu. Kun yksi ongelma on ratkaistu, en jää Baden-Baden -tuoliin lepäämään laakereillani. Myrskyn jälkeistä poutasäätä seuraa toinen aalto. Sen varalle pitää rakentaa puskureita ja suunnitelmia. Useampi, kuin uhmalla matkaa jatkanut, on näivettynyt paikoilleen.

Elämä on tässä ja nyt, mutta huomenna on paremmin. Koska me teemme huomisen yhdessä. Minulla on ilo saada työskennellä työyhteisössä, jota eivät yhdistä mielipiteet ja turvallisuushakuisuus. Meitä yhdistävät arvomaailma ja uteliaisuus, rohkeus ja kurittomuus. Työskentelen seurassa, jossa jokainen pelaa tinkimättömästi omaa ruutuaan, mutta ymmärtää myös muiden roolin. Tässä seurassa on hyvä olla.